Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent voorzichtig na daling Wall Street

Damrak opent voorzichtig na daling Wall Street
24 jan 2014 om 08:30

Het Damrak opent vanochtend licht hoger ondanks een scherp lager slot op Wall Street en een aanhoudend bedrukt beurssentiment in Azië.

Ruim een half uur voor de opening noteerden de futures op de AEX in lijn met de Europese hoofdbeurzen 0,1 procent hoger.

"De daling op Wall Street was al ingeprijsd bij het slot in Amsterdam donderdag, maar de aanhoudende dalingen in Azië kan het openingssentiment drukken", aldus Corne van Zeijl van het SNS Nederlands Aandelenfonds, die verder meent dat de aandacht op het Damrak zich toespitst op de kwartaalcijfers van Ziggo en de adviesverlaging voor Unibail-Rodamco.

Wall Street sloot donderdagavond scherp lager na tegenvallende macrocijfers. De Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de industrie wees op een lichte groeivertraging terwijl de vergelijkbare Chinese index zelf tekenen van krimp vertoonde.

Amerikaanse bedrijfscijfers werden daarentegen overwegend positief ontvangen. McDonalds wist zich te onttrekken aan het negatieve beurssentiment en sloot hoger na de rapportering van een winststijging van twee procent. Microsoft kon beleggers nabeurs bekoren met de rapportering van een recordomzet. Het aandeel sloot in de elektronische handel nabeurs krap 4 procent hoger.

Het sentiment in Azie werd vanochtend nog altijd gedrukt door de Chinese inkoopmanagersindex, die donderdag werd vrijgegeven en wees op krimp voor de industrie. De Japanse Nikkei index moest vrijdag twee procent prijsgeven, terwijl de beurs in Hong Kong een procent daalde.

     
Vanmiddag kijken beleggers in Amerika uit naar de cijfers van onder meer Procter & Gamble en Honeywell, die voorbeurs rapporteren.

Stijgers en dalers

Ziggo boekte in de laatste maanden van 2013 meer omzet en winst. Verder meldde de kabelaar dat de gesprekken met grootaandeelhouder Liberty Global over een overname nog steeds lopen. De omzet van Ziggo steeg met 2,8 procent naar 394,0 miljoen euro. Daarmee bleef de kabelaar achter op de 398 miljoen euro waarop analisten hadden gemikt. De operationele winst kwam uit op 151,1 miljoen euro en dit leverde onder de streep een 9 miljoen euro hogere nettowinst op van 79,3 miljoen euro.

Morgan Stanley verlaagde het advies voor Unibail-Rodamco van Equal-weight naar Onderwogen en stelde het koersdoel daarbij neerwaarts bij van 185,00 naar 170,00 euro. Analisten van de Amerikaanse zakenbank vrezen voor tegenwind en lagere inkomsten. Dit is volgens de marktvorsers echter nog niet ingeprijsd in de beurswaardering van het vastgoedfonds.

Nomura verlaagde het koersdoel voor Ahold van 14,20 naar 13,40 euro en liet het advies ongewijzigd op Neutraal. Voor de analisten van de Japanse zakenbank was vooral de sterke concurrentie die Ahold ondervindt in Amerika aanleiding voor de koersdoel verlaging.

Theodoor Gilissen Bankiers verhoogde het koersdoel voor ASML van 85,00 euro naar 90,00 euro bij een onveranderde koopaanbeveling. Analist Jos Versteeg verhoogde de taxaties voor 2015 en liet weten voor de komende vijf jaar uit te gaan van een gemiddelde groeivoet van 22 procent voor de omzet en 31 procent voor de nettowinst als gevolg van hogere marges.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 daalde donderdag 0,9 procent naar 1.828,58 punten, de Dow Jones verloor 1,1 procent op 16.200,95 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot 0,6 procent lager op 4.218,87 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.