Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Microsoft boekt meer omzet en winst

Microsoft boekt meer omzet en winst
24 jan 2014 om 07:39

Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal een recordomzet geboekt dankzij de introductie van de nieuwe Xbox en een aantrekkende vraag naar cloud gerelateerde diensten. Dit maakte ’s werelds grootste softwareconcern donderdag nabeurs bekend.

Microsoft rapporteerde over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een omzetstijging van 14 procent op jaarbasis naar 24,5 miljard dollar. Dit resulteerde in een stijging van de nettowinst met krap drie procent tot 6,6 miljard dollar.

Het concern profiteerde van de introductie van de nieuwe versie van de spelcomputer Xbox vlak voor de feestdagen, waarvan inmiddels 7,4 miljoen exemplaren zijn verkocht. Daarnaast meldde het bedrijf een aantrekkende vraag naar software via internet, de zogenoemde cloud. Door deze ontwikkelingen pareerde Microsoft een wereldwijde verkoopdaling van PC’s, die doorgaans uitgerust zijn met software van Microsoft.

Microsoft heeft op het mobiele vlak de slag gemist. De softwaremaker zit echter in de afrondende fase van de overname van de mobiele tak van Nokia en zal naar verwachting het lopende jaar de handschoen opnemen tegen onder meer aartsrivaal Apple.

Voor de herprofilering zoekt het bedrijf nog steeds naar een opvolger voor CEO Steve Ballmer, die heeft aangegeven in augustus af te treden.

Beleggers reageerden positief op de cijfers van Microsoft. Het aandeel sloot in de elektronische handel nabeurs krap 4 procent hoger.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.