Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: afketsen overname Ziggo kleine kans

Beursblik: afketsen overname Ziggo kleine kans
27 jan 2014 om 12:11

De kans dat de mededingingsautoriteiten de overname van Ziggo door Liberty Global dwarsbomen is "heel klein". Dit zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers tegenover ABM Financial News.

 

Volgens Versteeg is de toezichthouder erg gecharmeerd van een sterke tegenpool voor KPN. Door de combinatie van UPC en Ziggo komt deze er en de analist meent dan ook dat "iedereen blij is" met de nieuwe combinatie van twee regionale spelers.

 

Mocht de toezichthouder toch besluiten dat de deal niet doorgaat dan moeten de Amerikanen 200 miljoen euro overmaken naar Ziggo.

 

De kans op een succesvolle overname is volgens Versteeg dan ook groot. Zowel de raad van bestuur als de raad van commissarissen steunen het bod unaniem.

 

Wel kan Versteeg zich voorstellen dat aandeelhouders van Ziggo weinig gecharmeerd zijn van de grote aandelencomponent in het overnamebod. De analist meent dat Liberty Global met een nettoschuld op zesmaal het bedrijfsresultaat (EBITDA) te duur is geprijsd. "Logisch ook" volgens Versteeg dat de Amerikanen graag in aandelen afrekenen.

 

Als aandeelhouders echter voor de overname gaan liggen dan loopt volgens de analist de overnamepremie die op dit moment in de koers zit er vlot uit. Dat is een weinig aantrekkelijk alternatief, aldus Versteeg.

 

Ziggo noteerde maandag 3,6 procent lager op 32,05 euro. De AEX leverde 0,7 procent in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.