Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lek op Damrak nog niet boven

Lek op Damrak nog niet boven
27 jan 2014 om 17:50

De Amsterdamse beurs is maandag met verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen, terwijl vorige week ook al werd afgesloten met een verlies voor de AEX van 3,5 procent.

 

Bij het klinken van de slotgong noteerde de AEX 0,8 procent lager op 390,79 punten. Daarmee deed Amsterdam het slechter dan de omringende beurzen. De Duitse beurs leverde 0,3 procent in en de Franse beurs 0,4 procent.

 

Ondanks dat de AEX opnieuw verloor, is volgens handelaar Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management de steun op circa 390 punten, hoewel getest, gehouden. Volgens Vermeulen biedt dit zicht op herstel.

 

Beleggers kijken verder nog uit naar de cijfers van Apple vanavond nabeurs. De markt is positief gestemd voor de cijfers en het aandeel koerst 0,8 procent hoger. Beleggers hopen vooral meer te horen over eventuele nieuwe producten.

 

Stijgers en dalers

In de AEX wist slechts een handjevol aandelen hoger te sluiten. De winsten waren echter mager. Zo was Fugro met een dagwinst van 0,3 procent de grootste stijger.

 

Bij de dalers ging Imtech aan kop. De technische dienstverlener werd 3,1 procent minder waard zonder directe aanleiding.

 

Ook Ziggo had een slechte dag met een verlies van 2,9 procent op 32,30 euro nadat Liberty Global een bod uitbracht op de kabelaar van 34,53 euro. Het bod is echter slechts voor 11 euro in contanten en voor de rest in aandelen Liberty Global. Vooral dit laatste was volgens Corne van Zeijl van het SNS Nederlands Aandelenfonds een teleurstelling.

 

Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen ziet weinig kans dat de overname wordt afgekeurd door de toezichthouder, maar kon zich net als Van Zeijl voorstellen dat de aandelencomponent in het bod weinig enthousiast werd ontvangen. Versteeg meent dat Liberty Global met een nettoschuld op zesmaal het bedrijfsresultaat (EBITDA) te duur is geprijsd.

 

In een vlakke AMX ook overwegend rood op de borden. Het grootste verlies kwam voor rekening van TomTom met 3,9 procent. Een directe aanleiding voor het verlies ontbrak.

 

In tegenstelling tot TomTom hadden BAM en Eurocommercial Properties wel een goede dag. De bouwer werd 1,4 procent meer waard na positieve woorden door ABN AMRO en het vastgoedfonds steeg na een koopaanbeveling door Goldman Sachs met 1,5 procent.

 

Tussenstand Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde de Dow Jones Index vlak op 15.873,59 punten. De breder samengestelde S&P500 Index leverde 0,4 procent in en techbeurs Nasdaq koerste 0,9 procent in het rood.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.