Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stakers Deventer fabriek AkzoNobel in overleg

Stakers Deventer fabriek AkzoNobel in overleg
27 jan 2014 om 08:32

De vakbonden en het actiecomité van de Deventer fabriek van AkzoNobel overleggen maandagochtend over het definitieve besluit van de onderneming om de deuren te sluiten.

 

"We zijn er met Akzo niet uitgekomen", aldus FNV bestuurder Ron Vos tegenover ABM Financial News.

 

Vos wil vanochtend overleggen met het actiecomité over vervolgstappen. De vakbondsman wil vooral kijken of ze zich beperken tot het vechten voor een goed sociaal plan, of dat ook de sluiting van de fabriek in Deventer op de agenda blijft.

 

Verder wil Vos ook afwachten wat de toelichting is die AkzoNobel zelf aan het personeel zal geven over het besluit om de fabriek te sluiten en de afwikkeling hiervan voor de getroffen werknemers.

 

Het sluiten van de fabriek, dat gefaseerd tot eind 2016 zal duren, raakt 225 medewerkers.

 

Volgens AkzoNobel was het een "een pijnlijke maar juiste en noodzakelijke beslissing". De alternatieven die de ondernemingsraad aandroeg, konden op termijn niet voldoende bijdragen aan de "noodzakelijke efficiëntie en effectiviteit".

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.