Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Unilever staat Ariel Pods P&G weer toe

Update: Unilever staat Ariel Pods P&G weer toe
27 jan 2014 om 09:55

De juridische strijd tussen Unilever en Procter & Gamble over Ariel Pods heeft een verrassende wending gekregen, met als resultaat dat de Amerikanen sinds vorige week weer Ariel Pods in Nederland verkopen. Dit schrijft Het Financieele Dagblad maandag.

 

De voorzieningsrechter in Den Haag bepaalde medio december vorig jaar nog dat de wasbuiltjes van het Amerikaanse bedrijf inbreuk maken op het octrooirecht van Unilever.

 

Het hoger beroep van P&G, dat afgelopen donderdag diende, is volgens de krant echter op het laatste moment ingetrokken, waardoor de Amerikanen gewoon weer de Pods mogen verkopen.

 

Unilever liet aan het FD weten zich te hebben teruggetrokken met het oog op de zaak die P&G aanspande bij het Europese octrooibureau en "omdat nu meerdere juridische trajecten naast elkaar lopen in een kort tijdsbestek" en onnodig juridisch handelen zo wordt voorkomen.

 

Tegenover de krant liet het Brits-Nederlandse voedingsmiddelenbedrijf weten nog altijd "het volste vertrouwen" te hebben in de geldigheid van het octrooi.

 

"Na een voor Unilever negatief voorlopig oordeel van de Beroepskamer van het Europees Octrooibureau over de geldigheid van dit octrooi, heeft Unilever vorige week, vóór de behandeling van het hoger beroep,  haar verbodsvordering ingetrokken", zo liet P&G in een reactie aan ABM Financial News weten.

 

"Wij zijn er altijd van overtuigd geweest dat met onze producten geen inbreuk op geldige octrooien van andere partijen wordt gemaakt", voegde P&G daaraan toe.

 

Volgens de krant dreigen de Amerikanen bij een definitieve overwinning een schadeclaim neer te leggen bij Unilever.

 

Update: om reactie Procter & Gamble toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.