Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opnieuw lager

Wall Street opnieuw lager
27 jan 2014 om 22:11

De Amerikaanse beurzen hebben de draad maandag niet op kunnen pakken en sloten opnieuw lager na een teleurstellende sessie vorige week. Nabeurs is de blik gericht op de resultaten van Apple.

 

De S&P 500 noteerde 0,5 procent lager op 1.781,56 punten. De Dow Jones Index verloor 0,3 procent naar 15.837,88 punten, terwijl technologiebeurs Nasdaq 1,1 procent lager sloot en daalde tot 4.083,61 punten.

 

Vorige week sloten op Wall Street de beurzen in mineur, met als resultaat een voor de Dow Jones index slechtste weekprestatie sinds 2011. Onder meer teleurstellende groeivooruitzichten voor China speelden de beurzen parten.

 

Beleggers kijken deze week onder meer uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag. De verwachting is niet dat de Amerikaanse centrale bank het rentetarief zal wijzigen, maar de markt is vooral benieuwd in welk tempo de maandelijkse obligatie aankopen worden afgebouwd.

 

Blik op bedrijfscijfers

Beleggers richten zich deze week buiten de Fed voornamelijk op de bedrijfscijfers. Caterpillar presenteerde de resultaten over 2013 maandag voorbeurs en zag daarbij de omzet fors dalen, terwijl de winst harder dan verwacht steeg met liefst 44 procent tot 1.003 miljoen dollar. De fabrikant van zwaar materieel liet daarbij weten in het eerste kwartaal van 2014 voor 1,7 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen, om vervolgens tot eind 2018 nog een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 10 miljard dollar te lanceren. Het fond sloot 5,9 procent hoger.

 

Nabeurs openen zowel US Steel als Apple de boeken. Bij de resultaten van laatstgenoemde zal de aandacht met name uitgaan naar de lancering van eventuele nieuwe producten en de ontwikkelingen op de Chinese markt na het afsluiten van een meerjarig contract met China Mobile eind december afgelopen jaar. US Steel en Apple sloten respectievelijk 0,7 en 0,8 procent hoger.

 

Later deze week zullen onder meer Facebook, Google en ExxonMobil de boeken openen.

 

Het Amerikaanse kabelconcern Liberty Global sloot ruim twee procent lager nadat het bedrijf een bod deed op de Nederlandse kabelaar Ziggo. Liberty Global deed een bod van 10 miljard euro op Ziggo, waarbij het bod voor 11,00 euro uit contanten bestaat en voor de rest uit aandelen Liberty Global. Ziggo sloot op de Amsterdamse beurs, ondanks het bod boven de slotkoers van vrijdag, 2,9 procent lager.

 

Wisselende macrocijfers

De activiteit in de Amerikaanse dienstensector nam in januari in een hoger tempo toe. Volgens Markit steeg de voorlopige inkoopmanagersindex in januari naar 56,6 van 55,7 vorige maand.

 

Uit cijfers van het ministerie van Handel bleek dat de verkoop van eengezinswoningen in Amerika in december is afgenomen. De woningverkopen daalden van november op december, aangepast voor seizoensinvloeden, met 7,0 procent naar een geannualiseerde van 414.000 stuks. Op jaarbasis stegen de verkopen echter met 4,5 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.