Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Kepler Cheuvreux verlaagt advies Ziggo naar Houden

Beursblik: Kepler Cheuvreux verlaagt advies Ziggo naar Houden
28 jan 2014 om 11:08

Kepler Cheuvreux heeft het advies voor Ziggo verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel onveranderd gelaten op 37,00 euro.

 

Volgens analist Matthijs van Leijenhorst is een hoger bod door Liberty Global "onwaarschijnlijk", gezien onder meer de boeteclausule voor het afblazen van de overname en de unanieme steun van het bestuur van Ziggo. Daarbij hebben de Amerikanen al bijna 30 procent van Ziggo in handen.

 

De analist noemde het bod van 34,53 euro dan ook "in orde", ondanks het koersdoel van 37,00 euro. Van Leijenhorst kon  zich echter vinden in de hoogte van het bod, aangezien de outlook voor 2014 bij de jaarcijfers enigszins teleurstelde en ook de winst lager uitkwam dan verwacht.

 

Van Leijenhorst typeerde verder de risico’s vanuit de mededingingsautoriteiten als "beperkt". De analist sloot een uitgebreid onderzoek door de autoriteiten niet uit, maar voorziet uiteindelijk toestemming voor het samengaan van UPC en Ziggo.

 

Op een 0,4 procent hoger Damrak verloor Ziggo een half procent op 32,15 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.