Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak voorzichtig van start na lager Wall Street

Damrak voorzichtig van start na lager Wall Street
28 jan 2014 om 08:28

Het Damrak opent dinsdag onveranderd ondanks wederom lagere koersen in Amerika en een verdeeld beeld in Azië. Futures op de Amerikaanse techindex Nasdaq noteren lager na een tegenvallende outlook van indexzwaargewicht Apple.

Ruim een half uur voor de opening noteerden de futures op de AEX in lijn met de Europese hoofdbeurzen rond het slot van gisteren. Op het Damrak zullen de ogen gericht zijn op Philips dat voorbeurs betere resultaten rapporteerde, maar een terughoudende outlook afgaf.

Handelaar Michael Jabroer zag geen reden om zich druk te maken over de koerscorrectie, aangezien de aandelenmarkt volgens Jabroer "immers ook in een streep van de 278 naar de 400 punten is gedenderd". De handelaar van Mijn-Effecten wees er verder op dat de Chinese groei nog steeds op een "respectabele" 7,7 procent is geraamd en de groei voor de Eurozone naar boven is bijgesteld.

"In vele gevallen is door de koersreactie van vrijdag voor meerdere individuele aandelen een oversold situatie ontstaan en is een herstel aanstaande", aldus de marktvorser.

Wall Street trapte de nieuwe beursweek lager af nadat de Dow Jones index vorige week de slechtste weekprestatie sinds 2011 neerzette. Een intradag herstel werd vlak voor het slot teniet gedaan. Onder meer teleurstellende groeivooruitzichten voor China en onzekerheid over de bijeenkomst van de Federal Reserve woensdag speelden de beurzen parten. De verwachting is niet dat de Amerikaanse centrale bank het rentetarief zal wijzigen, maar de markt is vooral benieuwd in welk tempo de maandelijkse obligatie aankopen worden afgebouwd.

Apple rapporteerde nabeurs een recordomzet maar gaf tevens een outlook af die wees op een stagnatie van de groei. In de elektronische handel nabeurs ging het aandeel met de hoogste marktkapitalisatie in de wereld 8 procent onderuit.

In Azië bleven de beurzen dicht bij huis na zware verliezen maandag. De Japanse Nikkei index gaf 0,2 procent prijs terwijl de Shanghai Composite juist 0,2 procent aandikte.

Vandaag worden in Frankrijk, Italië en Amerika cijfers over het consumentenvertrouwen in januari vrijgegeven.

Bedrijfsnieuws

Philips heeft in het vierde kwartaal betere resultaten geboekt, in lijn met de analistenverwachting, maar liet wel een voorzichtig geluid horen voor 2014. "We verwachten dat 2014 een bescheiden stap richting de doelstellingen voor 2016 zal zijn", aldus CEO van Houten.

Philips boekte in het vierde kwartaal een omzet van 6.799 miljoen euro en maakte daarop een bedrijfsresultaat (EBITA) van 884 miljoen euro. De vergelijkbare omzetgroei bedroeg afgelopen kwartaal zelfs 7 procent, waarbij de opkomende markten met 15 procent groeiden. De EBITA marge bedroeg 13,0 procent. Onder de streep resteerde een nettowinst van 412 miljoen euro.

SnowWorld heeft een intentieovereenkomst gesloten om SnowPlanet uit Spaarnwoude over te nemen. Dit bevestigde de uitbater van indoor skibanen dinsdag in een persbericht nadat het nieuws al in de media uitlekte. Met de overname zal een bedrag van 5,5 tot 6,0 miljoen euro gemoeid zijn. SnowWorld gaf aan dat de transactie op 1 mei 2014 zal zijn afgerond.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 noteerde maandag 0,5 procent lager op 1.781,56 punten. De Dow Jones Index verloor 0,3 procent naar 15.837,88 punten, terwijl technologiebeurs Nasdaq 1,1 procent lager sloot en daalde tot 4.083,61 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.