Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Geen nieuwe bezuinigingen Griekenland`

`Geen nieuwe bezuinigingen Griekenland`
28 jan 2014 om 08:29

Griekenland zal voor maart dit jaar geen extra hulp krijgen en wil tekorten niet meer dichten met bezuinigingen. Dit meldde de Griekse krant Kathimerini dinsdag op basis van uitspraken van de Griekse minister van Financiën Yannis Stournaras tijdens een bijeenkomst van lidstaten van de eurozone.

 

"Een tekort voor het jaar 2015 zal gedicht worden met structurele hervormingen en niet meer met bezuinigingsmaatregelen", aldus Stournaras.

 

De minister zei volgens Kathimerini verder te hopen om volgende maand tot een akkoord met de Trojka te komen. De Trojka, bestaande uit functionarissen van het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Centrale Bank en de Europese Commissie, kan vervolgens in maart opnieuw financiële steun verstrekken aan Griekenland.

 

"Het begrotingsoverschot voor 2013 kan helpen om het fiscale gat voor 2014 te dichten", zei Stournaras tegenover Kathimerini, om te vervolgen dat over een dergelijke oplossing "niet valt te twisten".

 

De Nederlandse minister van Financiën en tevens voorzitter van de Eurogroup Jeroen Dijsselbloem gaf volgens de krant aan dat Griekenland "veel te weinig vooruitgang" boekt en drong aan om haast te maken met de hervormingen.

 

Economische situatie

Griekenland heeft al zes jaar te maken met een krimpende economie en een staatsschuld van bijna drie keer de omvang van het bruto binnenlands product. De lidstaten van de eurozone pompten samen met het Internationaal Monetair Fonds inmiddels voor 240 miljard euro in Griekenland, terwijl vorig jaar meer dan de helft van de Griekse staatsschuld werd kwijtgescholden.

 

In september 2013 liet de Griekse minister-president Antonis Samaras nog weten dat de economie pas in 2019 weer het niveau van voor de crisis zal bereiken.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.