Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street licht hoger van start

Wall Street licht hoger van start
28 jan 2014 om 15:03

De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een licht hogere opening ondanks een tegenvallende outlook van grootmacht Apple.

 

Futures op de Dow Jones en S&P 500 noteren een half uur voor opening tot 0,4 procent hoger, terwijl technologiebeurs Nasdaq dankzij indexzwaargewicht Apple op een verlies van 0,6 procent afstevent.

 

Volgens Cees Smit van Today’s Beheer en Brokers zakten de futures "per saldo iets weg" na teleurstellende cijfers over de orders voor duurzame goederen in Amerika.

 

Voorbeurs bleek dat de orders voor duurzame goederen in december 4,3 procent op maandbasis lager uitkwamen na juist een stijging van 2,6 procent in november.

 

Wall Street trapte de nieuwe beursweek maandag lager af nadat de Dow Jones index vorige week de slechtste weekprestatie sinds 2011 neerzette. Een intradag herstel werd gisteren vlak voor het slot teniet gedaan. Onder meer teleurstellende groeivooruitzichten voor China en onzekerheid over de bijeenkomst van de Federal Reserve woensdag speelden de beurzen parten. De verwachting is niet dat de Amerikaanse centrale bank het rentetarief zal wijzigen, maar de markt is vooral benieuwd in welk tempo de maandelijkse obligatie aankopen worden afgebouwd.

 

Focus op bedrijfscijfers

Indexzwaargewicht Apple zorgt voor een lagere opening van de Nasdaq nadat het bedrijf maandag nabeurs met cijfers kwam. Het technologiefonds presenteerde een recordomzet dankzij sterke verkopen van zowel iPhones als iPads, maar gaf tevens een outlook af die wees op een stagnatie van de groei. Vermogensbeheerder Cees Smit noemde de resultaten "best goed", maar voegde daaraan toe dat uit de cijfers bleek dat het marktaandeel, in vergelijking tot concurrenten Samsung en Huawei, terug liep. In de elektronische handel voorbeurs staat het aandeel met de hoogste marktkapitalisatie in de wereld 7,6 procent lager.

 

Farmaceut Pfizer kwam met een hoger dan verwachte winst over 2013, maar zag de omzet licht dalen. Voor 2014 mikt het bedrijf op een handhaving van het winstniveau, ondanks opnieuw forse impact van patentverlies op medicijnen. Voorbeurs reageerden beleggers verheugd op de cijfers en handelde het fonds 1,9 procent hoger.

 

DuPont zag de winst in het laatste kwartaal van 2013 verdubbelen en mikt ook voor 2014 op een verdere verbetering van de resultaten. Over heel 2013 steeg de omzet met ruim 2 procent tot 36.144 miljoen dollar. De nettowinst steeg van 2.755 miljoen dollar naar 4.848 miljoen dollar.

 

Ford Motor Company zag de operationele winst in het vierde kwartaal met een kwart dalen, maar onder de streep bleef het winstniveau vergeleken met een jaar eerder op een gelijk niveau. Volgens de autobouwer herstelde de Europese markt en zal dit in 2014 een vervolg krijgen, terwijl de winst voor de markt in Noord-Amerika lager uit zal vallen. Voorbeurs noteerde het fonds 1,8 procent hoger.

 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 noteerde maandag 0,5 procent lager op 1.781,56 punten. De Dow Jones Index verloor 0,3 procent naar 15.837,88 punten, terwijl technologiebeurs Nasdaq 1,1 procent lager sloot en daalde tot 4.083,61 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.