Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Fed blijft afbouwen

Beursblik: Fed blijft afbouwen
29 jan 2014 om 16:27

De Federal Reserve zal de ingeslagen weg blijven volgen en de maandelijkse obligatie aankopen verder verlagen. Dit is de verwachting van marktvorsers in aanloop na de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

 

Woensdagavond zit Ben Bernanke voor de laatste keer de monetaire vergadering van de Fed voor en kondigt naar verwachting aan dat in februari niet voor 75 miljard dollar, maar voor 65 miljard dollar aan obligaties wordt opgekocht.

 

In december verlaagde de Fed, voor het eerst, de aankopen voor januari met 10 miljard dollar.

 

Economen van ING verwachten dat de Fed nog dit jaar het aankoopprogramma volledig afbouwt, mits zich geen "rampen" voordoen.

 

Het slechte banenrapport over december was volgens ING met name het gevolg van slechte weersomstandigheden en geen aanleiding voor de centrale bank om het beleid al weer te herzien.

 

Ten aanzien van de rente, momenteel 0 tot 0,25 procent, wordt geen wijziging voorzien door de markt.

 

De komende monetaire vergadering van medio maart wordt geleid door Janet Yellen, die Bernanke opvolgt als voorzitter van de Fed.

 

Ook Yellen zal primair sturen op een verlaging van de werkloosheid, mits de inflatiedoelstelling van krap 2 procent niet in gevaar komt. Economen van Credit Suisse menen echter dat ook bij een lichte overschrijding van deze doelstelling de rente niet automatisch zal worden verhoogd.

 

De Federal Reserve komt woensdagavond om acht uur Nederlandse tijd met het rentebesluit.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.