Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street in het rood van start

Wall Street in het rood van start
29 jan 2014 om 15:01

Wall Street gaat een flink lagere opening tegemoet nadat dinsdag nog mooie koerswinsten werden geboekt. Futures op de Dow Jones Index, S&P500 en Nasdaq noteren ruim een half uur voor opening tot bijna een procent in het rood.

 

Aanvankelijk noteerden de futures vandaag nog in het groen, maar "het sentiment is omgeslagen", aldus beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger.

 

Zwanenburg noemt de omslag tekenend voor de nervositeit onder beleggers. Eerst was er volgens de beleggingsstrateeg opluchting om de actie die centrale banken in de opkomende markten namen, maar inmiddels wordt er zenuwachtig uitgezien naar de monetaire vergadering van de Federal Reserve.

 

De markt rekent er niet op dat de Amerikaanse centrale bank het huidige lage rentetarief van 0 tot 0,25 procent zal aanpassen, maar kijkt vooral uit naar het tempo waarin de Fed de maandelijkse obligatie aankopen terugbrengt.

 

Bij de vorige vergadering kondigde de Fed aan de aankopen in januari te verlagen van 85 naar 75 miljard dollar. Met het voorgenomen afbouwtempo, 10 miljard dollar per maand, rekent Zwanenburg voor, is de Fed deze zomer klaar met het aankoopprogramma.

 

Vooralsnog ziet de strateeg van Stroeve & Lemberger geen reden voor de centrale bank om van de ingeslagen weg af te wijken. Het slechte banenrapport over december heeft hier volgens Zwanenburg weinig invloed op. De tegenvaller werd veroorzaakt door onder meer de erg slechte weersomstandigheden.

 

De macro-economische agenda is voor vandaag vrijwel leeg, maar voorbeurs kwamen wel Dow Chemical en Boeing met cijfers.

 

Dow Chemical wist in het afgelopen kwartaal het verlies om te buigen naar winst, ondanks de uitdagende economische omstandigheden. Voor 2014 zei Dow Chemical positieve trends in de belangrijkste economieen te ontwaren. De groei blijft echter voorzichtig en de onzekerheid aanwezig. In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel ruim 6 procent hoger.

 

Boeing wist meer winst te boeken en voorziet ook voor dit jaar een verdere winststijging. Desondanks reageerden beleggers teleurgesteld. Het aandeel werd voorbeurs bijna 4 procent lager verhandeld.

 

Nabeurs zal er nog aandacht zijn voor de kwartaalresultaten van Facebook.

 

Slotstanden

De Dow Jones Index steeg dinsdag 0,6 procent naar 15.928,56 punten. De breder samengestelde S&P500 Index dikte eveneens 0,6 procent aan op 1.792,50 punten en techbeurs Nasdaq won 0,4 procent op 4.097,96 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.