Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit in rode cijfers na Fed-besluit

Wall Street sluit in rode cijfers na Fed-besluit
29 jan 2014 om 22:11

Wall Street is woensdag lager gesloten nadat het besluit van de Federal Reserve om in een hoger tempo te gaan taperen de Amerikaanse beurzen nog verder in de rode cijfers deed wegzakken.

 

De Dow Jones verloor 1,2 procent tot 15.738,79 punten, waar de breder samengestelde S&P 500 1,0 procent lager sloot op 1.774,20 punten. De Nasdaq vlagde af op 4.051,43 punten, een verlies van 1,1 procent.

 

De Federal Reserve verlaagde conform verwachting opnieuw het maandelijkse bedrag dat het spendeert aan het opkopen van obligaties. Aanleiding tot het taperen was volgens de Fed de toename van economische activiteit en de verbetering van de arbeidsmarkt.

 

Ditmaal besloot de Amerikaanse centrale bank de aankopen terug te brengen tot 65 miljard dollar nadat de Fed in december al een verlaging van 85 miljard naar 75 miljard dollar aankondigde.

 

De Fed verwacht de komende bijeenkomsten in een zelfde tempo de obligatie aankopen verder te verlagen.

 

In bedrijfsnieuws bleek dat Dow Chemical in het afgelopen kwartaal het verlies wist om te buigen naar winst, ondanks de uitdagende economische omstandigheden. Voor 2014 zei Dow Chemical positieve trends in de belangrijkste economieen te ontwaren. De groei blijft echter voorzichtig en de onzekerheid aanwezig. Het aandeel sloot 3,9 procent hoger.

 

Daarentegen werd het aandeel Boeing, dat 5,3 procent verloor, juist afgestraft na de bekendmaking van de cijfers over het vierde kwartaal. Boeing wist evenwel meer winst te boeken en voorziet ook voor dit jaar een verdere winststijging.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.