Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX zet voorzichtig herstel in

Beursupdate: AEX zet voorzichtig herstel in
3 jan 2014 om 11:23

Het Damrak koerst vrijdagochtend licht hoger en noteert nipt boven de psychologische 400 puntengrens.

 

De AEX won 0,3 procent op 401,09 punten. Andere Europese boekten eveneens bescheiden winsten, waarbij de beurs in Londen uitblinker is met een hogere stand van 0,9 procent.

 

“De markt kijkt vandaag uit naar richtinggevend nieuws uit Amerika”, aldus Cees Smit van van Today’s Beheer en Brokers. Vooral de autoverkopen worden volgens Smit door beleggers nauwlettend in de gaten gehouden.

 

Veel beleggers kijken met bovengemiddelde interesse naar de eerste handelsdagen van het nieuwe beursjaar. Indien Wall Street in de eerste vijf handelsdagen van januari Wall Street winst boekt dan is er statistisch een grote kans dat het beursjaar ook met winst wordt afgesloten. "As january goes, so goes the year", aldus de beurswijsheid.

 

Stijgers en dalers

In de AEX, die meer stijgers dan dalers telde, nam Imtech opnieuw de leiding. Ditmaal met een winst van 1,9 procent. “Beleggers kopen Imtech op, omdat het aandeel het afgelopen jaar niet goed heeft gepresteerd”, zo stelde Smit.

 

Ook Unibail-Rodamco en Corio maakten deel uit van de kopgroep. Respectievelijk noteerden de vastgoedfondsen 1,3 en 1,1 procent hoger.

 

Daarentegen hield Heineken het hoofd niet boven water. Met een verlies van 0,3 procent was de brierbouwer samen met grootgrutter Ahold, dat ook 0,3 procent inleverde, hekkensluiter.

 

In de Midkap (+0,7%) was TomTom, dat 3,6 procent won, de sterkste stijger. Een directe aanleiding voor de koerswinst van de navigatiespecialist ontbrak. Bij het handjevol dalers was pennystock Pharming, dat gisteren nog ruim 10 procent won, de grootste verliezer. Het aandeel tekende een verlies van 3,2 procent op.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.