Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Unilever en Heineken onder druk

Beursblik: Unilever en Heineken onder druk
30 jan 2014 om 12:18

De koersen van Heineken en Unilever, zwaargewichten in de AEX, staan donderdag fors lager.

Beide fondsen hebben een grote blootstelling aan de opkomende markten, die de laatste dagen flink onder druk staan.

 

Analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers wees op de "valutaire tegenwind", die direct van invloed is op de winstgevendheid van de twee ondernemingen, als verklaring voor de scherpe koersdalingen.

 

Daarbij kampte Heineken met tegenvallende prestaties van sectorgenoot Diageo in met name Nigeria. Volgens portefeuillemanager Corne van Zeijl van het SNS Nederlands Aandelenfonds is Nigeria een van de belangrijkste markten voor de Nederlandse brouwer.

 

Bij de cijfers over het derde kwartaal liet Heineken al weten in Nigeria volumekrimp te ervaren. Nigerianen kochten minder bij de brouwer vanwege onder meer hoge werkloosheid en inflatiedruk.

 

In tegenstelling tot Heineken en Unilever weet zwaargewicht Royal Dutch Shell wel de weg omhoog te vinden na de kwartaalcijfers. De gepresenteerde winstval was al bekend, en analisten lieten zich vooral positief uit over de daadkracht die zij verwachten van de nieuwe topman Ben van Beurden en de dividendverhoging die de oliereus aankondigde.

 

Heineken verliest rond lunchtijd 2,9 procent, Unilever koerst 1,6 procent lager en Shell wint 3,0 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.