Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street herpakt zich

Wall Street herpakt zich
30 jan 2014 om 15:00

Wall Street gaat een hogere opening tegemoet nadat de belegger een stroom aan macro-economische en bedrijfscijfers te verwerken kreeg. Fututes op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq noteren een half uur voor opening circa een half procent hoger.

 

"Het valuta geweld is even naar de achtergrond […] maar nog niet de wereld uit", aldus Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management, die meent dat het dieptepunt al wel is geweest.

 

Volgens de vermogensbeheerder trekt de markt zich op aan het groeicijfer van de Amerikaanse economie. Dit past volgens Vermeulen in het beeld van de Federal Reserve, dat woensdagavond bepaalde om de maandelijkse obligatie aankopen opnieuw met 10 miljard dollar te verlagen naar 65 miljard dollar.

 

Goed nieuws volgens Vermeulen en een "teken van vertrouwen" van de centrale bank in het aanhoudende herstel.

 

De Amerikaanse economie groeide in het vierde kwartaal met 3,2 procent, zo bleek uit voorlopige cijfers. Dit was beduidend minder dan de 4,1 procent in het derde kwartaal, maar grofweg in lijn met de verwachtingen van de markt. Een meevaller was de sterke stijging van de consumentenbestedingen.

 

Verder stegen de wekelijkse steunaanvragen met 19.000 tot 348.000. Een tegenvaller, maar minder zwaarwegend dan de economische groei volgens de vermogensbeheerder.

 

De bedrijfscijfers lieten volgens Vermeulen een "gemixt" beeld zien van mee- en tegenvallers.

 

Beleggers kijken verder nog uit naar de cijfers van Google nabeurs.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones verloor woensdag 1,2 procent tot 15.738,79 punten, waar de breder samengestelde S&P 500 1,0 procent lager sloot op 1.774,20 punten. De Nasdaq vlagde af op 4.051,43 punten, een verlies van 1,1 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.