Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit hoger na cijfers

Wall Street sluit hoger na cijfers
30 jan 2014 om 22:07

Wall Street is donderdag hoger gesloten nadat beleggers een stroom aan macro-economische en bedrijfscijfers te verwerken kregen en de focus op de opkomende markten naar de achtergrond verdween.

De Dow Jones index sloot 0,7 procent hoger op 15.487,90 punten, waar de S&P 500 1,1 procent aandikte tot 1.749,20 punten. De Nasdaq vlagde steeg zelfs 1,8 procent, met dank aan Facebook,  tot 4123, 13 punten.

De Amerikaanse economie groeide in het vierde kwartaal met 3,2 procent, zo bleek uit voorlopige cijfers. Dit was beduidend minder dan de 4,1 procent in het derde kwartaal, maar grofweg in lijn met de verwachtingen van de markt. Een meevaller was de sterke stijging van de consumentenbestedingen.

 
Verder stegen de wekelijkse steunaanvragen met 19.000 tot 348.000. Lager dan de verwachtingen van analisten, maar minder zwaarwegend dan de economische groei.

Woensdag sloot Wall Street nog scherp lager na een tegenvallende Chinese inkoopmanagersindex en onrust in de opkomende markten door een westerse kapitaaluitstroom. Donderdag was echter sprake van een stabilisatie van de wisselkoersen van de valuta van opkomende markten en beleggers verlegden hun aandacht onder meer naar de bedrijfscijfers.

Facebook overtrof woensdag nabeurs alle verwachtingen dankzij onder meer een forse groei van de inkomsten uit mobiele advertenties. De omzet van Facebook steeg in het vierde kwartaal op jaarbasis met 63 procent naar 2,59 miljard dollar, hetgeen resulteerde in een stijging van de netto winst van 64 naar 523 miljoen dollar. De sociaalnetwerksite sloot maar liefst 14,1 procent hoger.

De Amerikaanse oliegigant Exxon Mobil rapporteerde daarentegen een forse winstdaling in het vierde kwartaal door onder meer een lagere olieproductie. Het bedrijf boekte in het vierde kwartaal een 16 procent lagere nettowinst van 8.350 miljoen dollar. Over heel 2013 daalde de winst zelfs met 27 procent tot 32.580 miljoen dollar. Het fonds sloot 1,2  lager.

Donderdag nabeurs opent zoekmachinegigant Google de boeken. De koers is de afgelopen maanden hard opgelopen en het bedrijf is inmiddels na Apple en Exxon Mobil het duurste bedrijf in de wereld.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.