Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Galapagos zet servicedivisie in de etalage

Beursblik: Galapagos zet servicedivisie in de etalage
31 jan 2014 om 09:33

Galapagos heeft de servicedivisie in de etalage gezet met een prijskaartje van 100 tot 125 miljoen euro. Dit blijkt uit een interview die topman Onno van der Stolpe aan het Belgische VFB.

 

Als een verrassing komen de verkoopplannen niet, aldus analist Jan de Kerpel van KBC Securities.

 

Volgens De Kerpel past een verkoop van de divisie in de strategie van Galapagos om een geïntegreerde farmaceut te worden. De ontwikkeling van de pijplijn van de biotechonderneming vereist veel kapitaal en dat kan via de verkoop worden gerealiseerd.

 

De prijsrange van 100 tot 125 miljoen euro is flink meer dan de 75 miljoen euro waarop De Kerpel rekende. Toch denkt de analist dan een verkoopprijs van meer dan 100 miljoen euro haalbaar moet zijn.

 

Met de aanstelling van David Smith vorig jaar als CEO van de servicedivisie kwamen ook de geruchten over een verkoop. Smith heeft een verleden in fusies en overnames.

 

KBC Securities heeft een Accumuleren advies op Galapagos met een koersdoel van 20,00 euro. Het aandeel koerst vrijdag 0,3 procent lager op 17,80 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.