Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Arseus zal ook medische tak Solutions afstoten

Arseus zal ook medische tak Solutions afstoten
6 jan 2014 om 09:45

Arseus zal in navolging van de verkoop van de Dental-activiteiten ook de medische tak van Healthcare Solutions afstoten. Dit zei CEO Ger van Jeveren van Arseus in een vraaggesprek met ABM Financial News.

 

"Wij hebben ons eerst gefocust op de Dental Solutions en kijken nu naar Medical Solutions," aldus CEO Van Jeveren. Een verkoop betekent dat het bedrijf de volledige divisie Healthcare Solutions af zou stoten.

 

De medisch dienstverlener meldde maandag voorbeurs dat Henry Schein circa 50 miljoen euro betaalde voor de dentale software Julie, Arseus Dental Lab, Arseus Dental Solutions Benelux en Arseus Dental Solutions France Ouest.

 

Op een aantal kleine bedrijfsonderdelen in Frankrijk en Duitsland na verkocht de medisch dienstverlener inmiddels 90 procent van de Dental-activiteiten. Volgens Van Jeveren kampte Dental met een investeringsterughoudendheid als gevolg van het uitblijven van duidelijkheid door de overheid over vergoedingen voor tandartsen.

 

Nog voor het eind van de eerste jaarhelft zei de CEO meer duidelijkheid te verwachten voor de strategische opties van de divisie Healthcare Specialties. Van Jeveren zei hiervoor "niet per se" te mikken op een desinvestering, omdat er nog "veel toegevoegde waarde" in de activiteiten zit en nog "een hoop geld wordt verdiend".

 

Arseus verkeert volgens de CEO daarbij in de "luxepositie" om de strategische opties te onderzoeken naar beide Healthcare-divisies, omdat de winsten voor zowel sterdivisie Fagron en Corilus toenamen. De winsten bij de Healthcare-divisies namen volgens de CEO wel af.

 

Overnameslag Fagron aanstaande

Begin oktober zei Van Jeveren tegenover ABM Financial News dat Fagron bezig is met een "fiks aantal" overnames en de CEO verwacht hierover tegelijk met de uitkomsten van het strategisch onderzoek meer duidelijkheid over te kunnen geven.

 

Hoewel Van Jeveren verder geen uitlatingen wilde doen over eventuele overnames en enkel wees op de recente overname van het Braziliaanse Alternate Technologies, zei de topman dat toekomstige acquisities "in toenemende mate" groter van omvang worden voor Fagron.

 

Op een licht hoger Damrak won Arseus iets voor de klok van tien 0,8 procent tot 27,67 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.