Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Rabobank zet Philips en Ordina op favorietenlijst voor 2014

Beursblik: Rabobank zet Philips en Ordina op favorietenlijst voor 2014
6 jan 2014 om 12:49

Rabobank heeft Philips, ASM International en Ordina toegevoegd aan de lijst van favoriete aandelen uit de Benelux voor 2014.

 

Philips kwam op de favorietenlijst van Rabobank omdat het kostenbesparingsprogramma Accelerate "tastbare" resultaten gaat leveren. Dit moet leiden tot een versnelling van de groei voor Philips Healthcare in zowel 2014 als 2015. De verhoogde verwachtingen resulteerden in een opwaartse bijstelling van het koersdoel van 28,00 naar 32,50 euro.

 

Ordina kan volgens Rabobank profiteren van kostenbesparingen en een licht herstel van de markt, wat tot een verdrievoudiging van het bedrijfsresultaat (EBITDA) kan leiden in 2017. De analisten gaven aan dat de markt voor IT in de Benelux "eindelijk" tekenen van stabilisatie vertoont. Het koersdoel voor Ordina is 2,50 euro.

 

Rabobank zei de waardering van ASM International "aantrekkelijk" te vinden, maar handhaafde het koersdoel van 29,00 euro. De front-end activiteiten zullen volgens de analisten profiteren van een mogelijke verdubbeling binnen twee tot drie jaar van ALD technologie. ASM Pacific Technology, waarin ASMI een flink belang heeft, kan volgens Rabobank na flinke investeringen in onderzoek en kostenbesparingsmaatregelen het teleurstellende beursjaar van 2013 met een verlies van circa 30 procent achter zich laten en beginnen aan een herstel.

 

De analisten van Rabobank noemden verder Beter Bed, Brunel, ING Groep, Reed Elsevier en SBM Offshore als favoriete aandelen voor 2014. Alle genoemde fondsen hebben een koopaanbeveling door Rabobank.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.