Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: TomTom gaat concurrentiestrijd aan met Garmin

Beursblik: TomTom gaat concurrentiestrijd aan met Garmin
6 jan 2014 om 10:15

De introductie van het vernieuwe navigatiesysteem TomTom GO in Noord-Amerika is een positieve ontwikkeling voor TomTom. Dit schreef analist Martijn den Drijver van SNS Securities maandag in een note.

 

De vernieuwde TomTom GO Range, waarbij de navigatiekastjes standaard worden uitgerust met TomTom Traffic en er eenvoudig contact kan worden gemaakt met de smartphone, is volgens analist Martijn den Drijver een duidelijk signaal dat TomTom zich in Amerika niet het kaas van het brood wil laten eten door concurrent Garmin.

 

Indien TomTom een goede marketing voert rondom de nieuwe Go dan voorziet Den Drijver een groei van het marktaandeel.

 

Den Drijver sprak wel zijn zorgen uit over de samenwerkingen van TomTom met de verschillende autofabrikanten. De analist verwacht dat consumenten uiteindelijk kiezen voor navigatie in de auto met behulp van de smartphone in plaats van een ingebouwd systeem met daarin TomTom. Hoewel dit kansen biedt voor TomTom als content leverancier, zal de navigatiespecialist op de middellange termijn omzet uit contracten met partijen als Renault en Mazda verliezen voor de inbouwsystemen die het levert.

 

SNS Securities heeft een Houden advies met een koersdoel van 5,50 euro voor TomTom, dat vanochtend 1,5 procent won tot 5,49 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.