Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak neutraal van start

Damrak neutraal van start
6 jan 2014 om 08:33

Het Damrak gaat een voorzichtige opening tegemoet na een gemengd beeld op Wall Street vrijdag en een zwaar bedrukt sentiment in Azië maandag. Ruim een half uur voor opening van de Europese beurzen noteerden de futures op de AEX onveranderd.

Azië werd vanochtend opgeschrikt door een daling van de inkoopmanagersindex voor de Chinese dienstensector naar het laagste niveau in twee jaar. De index kwam in december uit op 50,9 procent. In november was dit nog 52,5 procent. De Japanse Nikkei index en de Chinese Shanghai Composite koersten circa twee procent lager.

Michael Jabroer van Mijn-Effecten verwacht echter niet dat de Aziatische koersdalingen "het sentiment op het Damrak zal drukken". Ondanks "lichte topvorming" voorziet de handelaar dat de AEX zijn opmars deze week zal voortzetten.

Beleggers kijken deze week vooral uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de toelichting daarop door ECB-president Mario Draghi op donderdag en het Amerikaanse banenrapport op vrijdag.

Vanuit de ECB wordt weinig vuurwerk verwacht. Naar verwachting blijft de rente onveranderd op 0,25 procent. Het banenrapport wordt, nu de Amerikaanse Federal Reserve deze maand begint met het terugbrengen van de maandelijkse obligatieaankopen, echter met verhoogde interesse gevolgd. Deze maand koopt de Fed niet voor 85 miljard dollar aan obligaties op, maar voor 75 miljard dollar.

Scheidend centraal bankier Ben Bernanke liet afgelopen vrijdag tijdens een bijeenkomst in Philadelphia weten dat de Fed nog geruime tijd een zeer soepel monetair beleid zal blijven voeren.

Vandaag kijken beleggers uit naar de inkoopmanagersindexen voor de dienstensector uit Europa en Amerika voor december. In Amerika worden ook de fabrieksorders voor november vrij gegeven.


Bedrijfsnieuws

Arseus heeft de verkoop van de dentale activiteiten aan Henry Schein afgerond. Dit meldde de medisch dienstverlener maandag voorbeurs. De verkoop heeft een waarde van circa 50 miljoen euro.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 sloot vrijdag bijna overanderd op 1.831,37 punten, de Dow Jones won 0,2 procent op 16.469,99 punten terwijl de Nasdaq, dankzij met name de koersval van Apple met ruim twee procent, 0,3 procent prijs moest geven op 4.131,91 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.