Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Sluiting Deventer fabriek AkzoNobel steeds dichterbij

Sluiting Deventer fabriek AkzoNobel steeds dichterbij
6 jan 2014 om 13:24

De kans dat de fabriek van AkzoNobel in Deventer open blijft, is klein. Toch is het doek nog niet definitief gevallen.

 

Een conceptadvies van de ondernemingsraad, dat voorziet in het operationeel blijven van de betreffende fabriek, maar met minder personeel, is vooralsnog afgekeurd door AkzoNobel. Deze reactie ligt volgens woordvoerder John de Munnik van AkzoNobel bij de ondernemingsraad.

 

Het is volgens de woordvoerder nu afwachten wat het definitieve advies van de ondernemingsraad wordt. Dit verwacht De Munnik rond 8 januari te krijgen, waarna AkzoNobel definitief zal besluiten wat het doet met de Deventer fabriek.

 

FNV bestuurder Ron Vos is tegen een sluiting van de fabriek in Deventer en gaf tegenover ABM Financial News aan "alle beschikbare middelen" in te zetten om de sluiting te voorkomen.

 

In de fabriek van AkzoNobel werken circa 225 mensen. Deze zullen bij een sluiting gefaseerd hun baan verliezen, aldus De Munnik. Zowel in 2014 als in 2015 moet een kwart van het personeel vertrekken en in 2016 volgt de resterende helft.

 

De in Deventer gevestigde R&D afdeling, waar zo’n 200 mensen werkzaam zijn, blijft wel operationeel.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.