Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: licht hogere koersen op Damrak

Beursupdate: licht hogere koersen op Damrak
7 jan 2014 om 11:42

De Amsterdamse beurs heeft tegen het einde van de ochtendhandel licht hogere koersen op de borden gezet. De AEX noteerde 0,3 procent hoger op 401,06 punten. De omringende Europese beurzen lieten vergelijkbare winsten zien.

 

De markten zoeken volgens vermogensbeheerder Stan Westerterp van JNVB "duidelijk richting". De volumes zijn dan ook nog relatief laag en zullen volgens Westerterp pas stijgen als er richting is gekozen.

 

Voor de komende maanden vreest Westerterp voor een correctie na de koerswinsten van de afgelopen periode. "Risico’s afdekken", luidt het devies van de vermogensbeheerder dan ook.

 

Beleggers richten de blik volgens Westerterp met name op het Amerikaanse banenrapport. De Federal Reserve heeft al aangekondigd in januari minder obligaties te zullen opkopen en het banenrapport geeft volgens Westerterp enige richting aan het tempo waarin de centrale bank dit beleid doorzet in de komende maanden.

 

Stijgers en dalers

In de AEX ging Air France-KLM aan kop met een koerswinst van 2,8 procent. Westerterp denkt dat beleggers de goede cijfers van partner Etihad extraheren naar de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

 

Een andere stijger was Randstad. De uitzender dikte een procent aan nadat het fonds op de favorietenlijst van Kempen & Co werd gezet voor 2014. De analisten van Kempen voorzien een sterk aantrekkende omzet en verwachten dat de consensus omhoog gaat. Randstad was in 2013 al de grootste stijger in de AEX.

 

Aegon tekende met 1,6 procent het grootste verlies op nadat JPMorgan Cazenove het advies voor de verzekeraar ondanks een hoger koersdoel verlaagde naar Neutraal. In 2013 was Aegon nog goed voor een koerswinst van ruim 40 procent.

 

In de AMX (+0,3%) blonk Delta Lloyd uit met een koerswinst van 3,7 procent. JPMorgan zette de verzekeraar op de kooplijst nadat de winstverwachtingen voor dit jaar en volgend jaar met dubbele cijfers opwaarts werd bijgeteld.

 

Ook Arcadis had de wind in de rug met een koerswinst van 1,7 procent. Voorbeurs presenteerde het advies- en ingenieursbureau een opdracht in China ter waarde van meer dan 25 miljoen dollar. Verder gaf Kempen een initieel koopadvies af voor Arcadis en kwam het fonds terecht op de favorietenlijst voor 2014.

 

TomTom tekende met een procent voor het grootste verlies na Pharming. De pennystock werd 1,3 procent minder waard. TomTom behoorde maandag met een koerswinst van 1,1 procent nog tot een van de grotere stijgers.

 

Onder de smallcaps viel Value8 op met een koerswinst van 3,5 procent nadat het investeringsvehikel onder leiding van Peter Paul de Vries liet weten vertrouwen te hebben in een stijging van het eigen vermogen per aandeel in 2013.

 

Verder leverde Arseus 2,1 procent in nadat KBC Securities het advies verlaagde van Kopen naar Houden na de sterke koersprestatie van de afgelopen maanden. Wel stelde de Belgische bank het koersdoel opwaarts bij van 25 naar 27 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.