Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak positief van start

Damrak positief van start
7 jan 2014 om 08:25

Het Damrak gaat een hogere opening tegemoet ondanks koersdalingen op Wall Street en in Azië. Ruim een half uur voor opening noteerden de futures op de AEX 0,3 procent hoger. Ook de futures op omringende Europese hoofdbeurzen wijzen op een licht hogere opening.

De Amerikaanse beurzen sloten maandagavond gemiddeld 0,3 procent lager na onder meer cijfers die wezen op een lager groeitempo in de voor de Amerikaanse economie zeer belangrijke dienstensector. In het kielzog van het licht negatieve Amerikaanse sentiment koersten ook de Japanse Nikkei index en de Chinese Shanghai Composite enkele tienden van een procent lager.

"Beleggers lijken een afwachtende houding aan te nemen in aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de toelichting daarop door ECB-president Mario Draghi op donderdag en het Amerikaanse banenrapport op vrijdag", aldus Michael Jabroer van Mijn-Effecten.

Met name het Amerikaanse banenrapport wordt met belangstelling afgewacht nu de Amerikaanse Federal Reserve deze maand een begin maakt met het licht terugbrengen van de maandelijkse obligatieaankopen. Deze maand koopt de Fed niet voor 85 miljard dollar aan obligaties op, maar voor 75 miljard dollar.

De Amerikaanse Senaat stemde maandagavond in met de benoeming van Janet Yellen als voorzitter van de Federal Reserve. Yellen volgt eind januari Ben Bernanke op, waarmee met deze benoeming niets lijkt op een naderend einde van het ruime monetaire beleid van de Fed.

Vandaag komt het voornaamste macronieuws uit Duitsland, waar cijfers worden vrij gegeven over de detailhandelsverkopen en de werkloosheid in november. In Amerika kijken beleggers vanmiddag uit naar de cijfers over het handelstekort.

Bedrijfsnieuws

Dochterbedrijf RTKL van Arcadis heeft een contract getekend met het Chinese Zhongtian Group waarmee meer dan 25 miljoen dollar gemoeid is. Dit maakte het advies- en ingenieursbureau dinsdag voorbeurs bekend. RTKL zal onder meer diensten verlenen op het vlak van architectuur en de strategische positionering van de projecten.

Sligro Food Group heeft Rooswinkel Horeca Groothandel overgenomen. Dit maakte de supermarktketen en groothandel dinsdag voorbeurs bekend zonder financiële details te vermelden. Rooswinkel richt zich met name op horeca en institutionele klanten. Met 120 medewerkers realiseerde Rooswinkel in 2013 een omzet van ruim 30 miljoen euro.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones sloot maandag 0,3 procent lager op 16.425,10 punten en de breder samengestelde S&P 500 verloor eveneens 0,3 procent naar 1.826,77 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde het grootste verlies en vlagde 0,4 procent lager af op 4.113,68 punten. Onder meer indexzwaargewicht Microsoft drukte met een verlies van ruim twee procent zwaar op de index.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.