Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Fed moet ruim monetair beleid blijven voeren` – Rosengren

`Fed moet ruim monetair beleid blijven voeren` – Rosengren
7 jan 2014 om 15:15

Er is voldoende rechtvaardiging voor het blijven voeren van een soepel monetair beleid. Dit zei centraal bankier Eric Rosengren van de Boston Fed maandag in een toespraak.

 

Rosengren wees op de werkloosheid en de inflatie in Amerika. De huidige werkloosheid van 7 procent is nog ver af van de 5,25 procent die Rosengren beschouwt als ‘volledige werkgelegenheid’. Ook de inflatie is met 0,9 procent nog lang niet op de bijna 2 procent waarop de Fed mikt.

 

Het trage economische herstel van Amerika brengt volgens Rosengren "significante kosten" met zich mee.

 

De centrale bankier noemde dit reden genoeg voor de Fed om de stimuleringsprogramma’s "slechts zeer geleidelijk" af te bouwen.

 

"Dit [economisch] herstel is al te traag geweest, en we willen geen voorbarige verkrapping van het monetaire beleid om een terugkeer naar normale economische condities te vertragen", aldus Rosengren.

 

In december besloot de Fed om in januari de obligatie aankopen te verlagen van 85 naar 75 miljard dollar. Rosengren was het enige lid van de open marktcommissie die tegen het besluit stemde om te starten met ’taperen’.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.