Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street begint fors hoger

Wall Street begint fors hoger
7 jan 2014 om 14:57

De Amerikaanse beurzen stevenen in aanloop naar een reeks belangrijke nieuwsevenementen af op een fors hogere opening.

 

Futures op de Dow Jones Index, S&P500 en Nasdaq noteren ruim een half uur voor opening tot 0,4 procent hoger.

 

"We hebben de eerste drie beursdagen stoom moeten afblazen en herstellen daar vandaag van", aldus Jan Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer.

 

Nijkamp denkt dat de rally "voorlopig wel blijft aanhouden". De vermogensbeheerder ziet geen reden waarom er een einde moet komen aan de rally.

 

"Er is nog geen reden voor een zware daling."

 

Volgens Nijkamp blijven beleggers de komende tijd "in afwachting van wat komen gaat", wijzend op onder meer de notulen van de Federal Reserve, het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de Amerikaanse banencijfers later deze week.

 

Beleggers wachten bij het banencijfer op bevestiging van een aantrekkende economie, nadat de Amerikaanse Federal Reserve in januari een begin maakt met het licht terugbrengen van de maandelijkse obligatieaankopen. Deze maand koopt de Fed niet voor 85 miljard dollar aan obligaties op, maar voor 75 miljard dollar.

 

Eric Rosengren van de Boston Fed liet maandag in een toespraak weten dat er voldoende rechtvaardiging is voor de centrale bank om een soepel monetair beleid te blijven voeren. De centrale bankier wees op de werkloosheid en de inflatie in Amerika.

 

Ook het bedrijfsnieuws komt deze week weer in beweging met de opening van het cijferseizoen door aluminiumproducent Alcoa.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones sloot maandag 0,3 procent lager op 16.425,10 punten en de breder samengestelde S&P 500 verloor eveneens 0,3 procent naar 1.826,77 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde het grootste verlies en vlagde 0,4 procent lager af op 4.113,68 punten. Onder meer indexzwaargewicht Microsoft drukte met een verlies van ruim twee procent zwaar op de index.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.