Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street hervindt weg omhoog

Wall Street hervindt weg omhoog
7 jan 2014 om 22:19

Wall Street heeft dinsdag het pessimisme van een dag eerder van zich afgeschud na een meevallend macrocijfer en temperende woorden van de Boston Fed en eindigde de handelsdag in het groen.

 

De Dow Jones sloot 0,6 procent hoger op 16.530,94 punten. De breder samengestelde S&P500 Index won eveneens 0,6 procent, op 1.837,88 punten. Techbeurs Nasdaq eindigde zelfs een procent hoger op 4.153,18 punten.

 

Boston Fed directeur Eric Rosengren pleitte dinsdag voor een "slechts zeer geleidelijk" afbouwen van de stimuleringen. Rosengren zag in de huidige stand van werkloosheid en inflatie voldoende rechtvaardiging om een soepel monetair beleid te blijven voeren.

 

"Dit [economisch] herstel is al te traag geweest, en we willen geen voorbarige verkrapping van het monetaire beleid om een terugkeer naar normale economische condities te vertragen", aldus Rosengren.

 

In december besloot de Fed om in januari de obligatie aankopen te verlagen van 85 naar 75 miljard dollar. Rosengren was het enige lid van de open marktcommissie die tegen het besluit stemde om te starten met ’taperen’.

 

Vrijdag wordt ’s werelds belangrijkste macrocijfer, het Amerikaanse banenrapport, gepubliceerd. Woensdagmiddag krijgen beleggers een voorproefje in de vorm van het ADP banenrapport.

 

Het Amerikaanse handelstekort bleek in november opnieuw gedaald, met maar liefst 13 procent tot 34,3 miljard dollar. De export steeg, terwijl de import daalde.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.