Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak vlak in aanloop naar Amerikaans banencijfer

Beursupdate: Damrak vlak in aanloop naar Amerikaans banencijfer
8 jan 2014 om 11:36

Het Damrak noteert woensdag vlak in afwachting van banencijfers verstrekt door loonstrookjesverwerker ADP.

 

De AEX noteerde 0,1 procent hoger op 403,32 punten. Andere Europese beurzen schommelden eveneens rond het slot van dinsdag.

 

“De markt zit te wachten op banencijfers van het ADP”, aldus Andre van Eerden van Aberfeld Asset Management.

 

Goede cijfers van de loonstrookjesverwerker kunnen volgens Van Eerden worden gezien als bevestiging van een aantrekkende economie, nadat de Amerikaanse Federal Reserve liet weten in januari een begin te maken met het terugbrengen van de maandelijkse obligatieaankopen. Deze maand koopt de Fed niet voor 85 miljard dollar aan obligaties op, maar voor 75 miljard dollar.

 

De markt kijkt verder vandaag nog uit naar de Fed notulen van het laatste monetaire besluit en zal zich vervolgens richten op het officiële banenrapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt van aankomende vrijdag.

 

Stijgers en dalers

Op de AEX noteerden 17 van de 25 fondsen hoger. De koers van Air France-KLM ging woensdag met maar liefst 6,9 procent omhoog op "hele mooie vervoerscijfers", zo zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers. Volgens de analist waren de passagierscijfers "behoorlijk goed", maar blijft cargo "nog altijd een probleem". Voor het vierde kwartaal en 2014 voorziet Versteeg evenwel "betere resultaten" in het verlengde van eerdere reorganisaties en kostenbesparingen.

 

Op afstand volgde ING met 2,8 procent. De bankverzekeraar rondde de verkoop van een belang in het Braziliaanse SulAmérica aan Swiss Re af. Met de verkoop van een belang van 11,3 procent is 180 miljoen euro gemoeid, waarbij ING een boekwinst maakt van zo’n 70 miljoen euro.

 

KPN, dat 1,5 procent bijschreef tot 2,5 euro, profiteerde van een initieel Kopen advies bij een koersdoel van 3,50 euro door SNS Securities.

 

Daarentegen was AkzoNobel hekkensluiter in de Amsterdamse hoofdindex met een verlies van 3,0 procent. Het chemieconcern herhaalde de outlook voor 2013. Dit zal waarschijnlijk door analisten als een lichte tegenvaller worden gezien, zo sprak Corne van Zeijl van het SNS Nederlands Aandelenfonds voor de camera van ABM Financial News.

 

Unilever daalde 1,0 procent nadat het een koersdoelverlaging van Nomura te verwerken kreeg naar 29,90 euro van 30,20 euro. Analisten van de Japanse zakenbank waarschuwden voor de relatief grote blootstelling aan opkomende markten voor Unilever en de agressieve prijzenslag door concurrent Proctor & Gamble.

 

In de Midkap (+0,1%) nam pennystock Pharming de leiding met een winst van 3,9 procent. Aperam was de grote verliezer in de AMX, het grondstof gerelateerde aandeel verloor 2,1 procent.

 

Smallcap Exact Holding steeg 1,1 procent na een koersdoelverhoging van 25,00 naar 28,30 euro bij een onveranderd Kopen advies door SNS Securities. Naast de aanhoudende kansen op een overname maakt Exact voor de divisie Cloud volgens analist Martijn den Drijver "alle juiste keuzes" en zal de kern van het bedrijf Business Solutions "blijven verbeteren".

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.