Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak licht hoger van start

Damrak licht hoger van start
8 jan 2014 om 08:22

Het Damrak gaat een licht hogere opening tegemoet na winsten op Wall Street en in Azië. Ruim een half uur voor de opening van de Europese beurzen noteerden de futures op de AEX 0,2 procent hoger.

 

Ook Cees Smit van Today’s Beheer en Brokers verwacht een hogere opening, in navolging van de Amerikaanse markten en Azië.

 

Vandaag komt, net als dinsdag, het voornaamste macro-economische nieuws uit Duitsland, waar cijfers worden vrijgegeven over de export en de industriële orders. In Amerika kijken beleggers vanmiddag uit naar het ADP Banenrapport over december en de Fed notulen van het monetaire besluit. Vrijdag volgt vervolgens het definitieve banencijfer in Amerika.

 

Beleggers wachten bij het banencijfer op bevestiging van een aantrekkende economie, nadat de Amerikaanse Federal Reserve in januari een begin maakt met het licht terugbrengen van de maandelijkse obligatieaankopen. Deze maand koopt de Fed niet voor 85 miljard dollar aan obligaties op, maar voor 75 miljard dollar.

 

"Vrijdag zal het echte vuurwerk komen", aldus Stan Westerterp van JNVB wijzend op het banencijfer aan het einde van de handelsweek.

 

Bedrijfsnieuws

Air France-KLM zag in december het passagiersvervoer opnieuw groeien, maar het vrachtvervoer afnemen. Het passagiersvervoer steeg met 3,2 procent, terwijl het vrachtvervoer met 3,7 procent daalde.

 

AkzoNobel rondde de verkoop van Primary Amides aan PMC Group af, maar maakte geen financiële details bekend. De fabriek werd verkocht omdat de Primary Amides een "opzichzelfstaande activiteit" was in de portfolio van Functional Chemicals.

 

Heineken is door de Griekse autoriteiten ter verantwoording geroepen vanwege het mogelijk schenden van de mededingingswet. Dit schreef De Telegraaf woensdag nadat de autoriteiten eerder al melding maakten van een onderzoek.

 

ING Groep rondde de verkoop van een belang in het Braziliaanse SulAmérica aan Swiss Re af. Met de verkoop van een belang van 11,3 procent is 180 miljoen euro gemoeid, waarbij ING een boekwinst maakt van zo’n 70 miljoen euro.

 

Nomura verlaagde het koersdoel voor Unilever van 30,20 naar 29,90 euro en liet daarbij het Neutraal advies onveranderd. Analisten van de Japanse zakenbank waarschuwden voor de relatief grote blootstelling aan opkomende markten voor Unilever en de agressieve prijzenslag door concurrent Proctor & Gamble.

 

Simal meldde een groter belang in Simac . Circa 1,77 miljoen aandelen werden ingeschreven op een bod, waarmee het belang steeg naar 91,97 procent van alle gewone aandelen in het kapitaal en 97,05 procent van het geplaatste kapitaal.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones sloot dinsdag 0,6 procent hoger op 16.530,94 punten. De breder samengestelde S&P500 Index won eveneens 0,6 procent, op 1.837,88 punten. Techbeurs Nasdaq eindigde zelfs een procent hoger op 4.153,18 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.