Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tapering niet in steen gebeiteld

Tapering niet in steen gebeiteld
8 jan 2014 om 20:56

Het tempo van het verlagen van de maandelijkse obligatie aankopen is niet in steen gebeiteld. Dit bleek uit de notulen van de monetaire vergadering van 17 en 18 december 2013, waarin de Federal Reserve constateerde dat de Amerikaanse economie in een gematigd tempo groeide.

 

De aantrekkende arbeidsmarkt was voor de Fed aanleiding om de maandelijkse obligatie aankopen in januari te verlagen van 85 naar 75 miljard dollar.

 

Vermoedelijk zal het afbouwen in de komende maanden in gelijke stappen gebeuren. Uit de notulen bleek echter "geen vaste koers" voor de afbouw.

 

De Fed zal bij de afbouw blijven kijken naar de ontwikkeling op de arbeidsmarkt en van de inflatie, als ook de effectiviteit en de kosten van de obligatie aankopen.

 

De keuze om een aanvang te maken met tapering was breed gedragen binnen de open marktcommissie van de Fed. Alle leden stemden voor, met uitzondering van Eric Rosengren van de Boston Fed, die afgelopen dinsdag nog een blijvend soepel monetair beleid verdedigde.

 

De publicatie van de notulen zorgde voor weinig beweging op Wall Street.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.