Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit verdeeld

Wall Street sluit verdeeld
8 jan 2014 om 22:10

Wall Street is woensdag verdeeld gesloten nadat uit de notulen van de monetaire vergadering van de Federal Reserve bleek dat het tempo van het verlagen van de maandelijkse obligatie aankopen niet in steen is gebeiteld.

 

De Dow Jones index verloor 0,4 procent op 16.462,74 punten. De breder samengestelde S&P500 sloot nagenoeg vlak op 1.837,49 punten, terwijl de Nasdaq 0,3 won en afvlagde op 4.165,61 punten.

 

Uit de notulen van de monetaire vergadering, waarop werd besloten te starten met taperen, bleek dat het tempo van het verlagen van de maandelijkse obligatie aankopen nog niet definitief vast staat.

 

De Fed zal namelijk bij de afbouw blijven kijken naar de ontwikkeling op de arbeidsmarkt en van de inflatie, als ook de effectiviteit en de kosten van de obligatie aankopen.

 

Eerder vandaag bleek dat in december het aantal banen in de niet-agrarische private sector met 238.000 was toegenomen, tegenover een banengroei van 229.000 in november.

 

Vermogensbeheerder Krist Plaizier van Fintessa Vermogensbeheer wees op het positieve aspect van de forse banengroei. “Het cijfer is een bevestiging dat taperen door de Fed in januari de juiste keuze is geweest”, aldus Plaizier.

 

Uit ander Amerikaans macro nieuws bleek dat het consumentenkrediet in november met 4,8 procent op geannualiseerde basis was gestegen.

 

Voor later deze week kijkt de markt uit naar het officiële banenrapport dat op vrijdagmiddag openbaar wordt gemaakt. Morgen zal de aandacht van beleggers gericht zijn op Alcoa, die het cijferseizoen nabeurs aftrapt.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.