Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING optimistisch over ASML, ASMI en Besi

Beursblik: ING optimistisch over ASML, ASMI en Besi
9 jan 2014 om 08:21

ING is positief gestemd over de Nederlandse beursgenoteerde fondsen actief in de halfgeleiderindustrie. Analist Robin van den Broek hanteert dan ook een initiële koopaanbeveling voor ASML, ASM International en BE Semiconductor Industries.

 

Van denk Broek voorziet een sterk jaar voor de halfgeleiderindustrie met een groei van 18 procent op jaarbasis.

 

ASML kan volgens Van den Broek rekenen op een sterke omzet uit EUV, de nieuwe technologie van het Veldhovense bedrijf, dat volgens de analist van ASML vrijwel een monopolist zal maken. Het koersdoel voor ASML is 95,00 euro.

 

Net als ASML heeft ook ASM International met de nieuwe ALD technologie een sterke marktpositie. Van den Broek schat het marktaandeel op 75 procent. Het koersdoel voor ASMI is 31,00 euro.

 

Besi is na een herstructurering volgens Van den Broek in staat om in de komende periode winstgevend te blijven, waarbij de onderneming het volgens de analist beter zal doen dan de toch al optimistische verwachtingen voor de gehele sector. ING hanteert een koersdoel van 14,00 euro voor Besi.

 

ASML sloot woensdag op 65,70 euro, ASMI op 24,08 euro en Besi op 8,20 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.