Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: koerspotentie voor KPN naar 4 euro

Beursblik: koerspotentie voor KPN naar 4 euro
9 jan 2014 om 09:58

Bernstein Research handhaaft een koersdoel voor KPN van 3,15 euro, maar ziet ruimte voor een verhoging naar 4,00 euro als de verkoop van E-Plus doorgang vindt.

 

Uit een gesprek tussen Bernstein en KPN bleek dat topman Eelco Blok vol vertrouwen is over een goede afloop voor de verkoop van de Duitse activiteiten.

 

Het belang van 20,5 procent dat KPN na afronding van de verkoop van E-Plus krijgt in Telefónica Deutschland wordt volgens de analisten ondergewaardeerd.

 

Bernstein meent verder dat de verwachtingen ten aanzien van de toekomstige kasstromen voor KPN te laag zijn, zeker omdat de kernactiviteiten een stabilisatie laten zien. Volgens de analisten loopt het telecombedrijf daarbij voor met investeren en is er ruimte deze daarom te verlagen, ook omdat er inmiddels volledige zeggenschap is over Reggefiber en de noodzaak tot het verder verhogen van het belang minder haast heeft.

 

Daarnaast is er volgens Bernstein nog ruimte voor verdere kostenbesparingen bij KPN op personeel, maar vooral door een vereenvoudiging van de organisatie.

 

Bernstein heeft een Outperform advies op KPN. Het fonds geldt tevens als een ’top pick’ voor 2014. KPN noteert donderdag 1,1 procent in het rood op 2,52 euro. De AEX levert 0,2 procent in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.