Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak licht hoger van start in afwachting van ECB

Damrak licht hoger van start in afwachting van ECB
9 jan 2014 om 08:36

Het Damrak gaat een licht hogere opening tegemoet in aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank.

 

Ruim een half uur voor de opening noteerden de futures op de AEX 0,1 procent hoger en ook de Europese hoofdbeurzen lijken fractioneel hogere te openen nadat Wall Street woensdagavond verdeeld sloot en de Aziatische beurzen vanochtend rood kleurden.

 

Cees Smit van Todays Beheer en Brokers verwacht dat vandaag in het teken zal staan van de "Draghi show". Om half drie geeft Mario Draghi een toelichting op het rentebesluit van de ECB. Marktvorsers verwachten dat de rente onveranderd blijft op 0,25 procent.

 

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag verdeeld na een sterk banencijfer van ADP. In december kwamen er 238.000 banen bij. Beleggers vrezen dat een sterk aantrekkende arbeidsmarkt de Federal Reserve kunnen bewegen om de monetaire stimuleringsmaatregelen in een hoger tempo af te bouwen. Vrijdag volgt het officiele banenrapport.

 

Beurzen in Azië koersten donderdag eensgezind lager met als uitschieter de Japanse beurs met een min van 1,5 procent. De Shanghai Composite sloot 0,8 procent lager na een terugval van de inflatie naar 2,5 procent in december van 3,0 in november.

 

In Amerika trapt Alcoa nabeurs het cijferseizoen af met de de cijfers over 2013.

 

Bedrijfsnieuws

ING is positief gestemd over de Nederlandse beursgenoteerde fondsen actief in de halfgeleiderindustrie en gaf voorbeurs een initieel koopadvies af voor ASML , ASMI en Besi . De koersdoelen, die ING hanteert, liggen tot 50 procent boven de huidige koersen van de drie fondsen.

 

ING Groep wil Nationale Nederlanden deze zomer naar de beurs brengen. Dat meldde RTL Z woensdagavond op basis van bronnen. Eerder al liet de bankverzekeraar weten in 2014 de verzekeraar en vermogensbeheerder naar de beurs te willen brengen. Verder zei ING 549 miljoen euro in het ING Pensioen Fonds te storten na een principe akkoord met de vakbonden om zo alle verplichtingen onder het zogenoemde defined benefit pensioenplan over te dragen aan het ING Pensioen Fonds.

 

Het kabinet zet PostNL onder druk om post- en pakketbezorgers terug in dienst te nemen. Dit schreef het Financieele Dagblad. Bij een deel van de door PostNL ingehuurde pakketbezorgers is geen sprake van zelfstandig ondernemerschap, aldus de krant.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index verloor woensdag 0,4 procent op 16.462,74 punten. De breder samengestelde S&P500 sloot nagenoeg vlak op 1.837,49 punten, terwijl de Nasdaq 0,3 won en afvlagde op 4.165,61 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.