Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NVM ziet woningmarkt opveren

NVM ziet woningmarkt opveren
9 jan 2014 om 10:35

De woningmarkt heeft in 2013 een opmerkelijk herstel laten zien. Dit komt donderdag naar voren uit voorlopige cijfers van de Nederlandse vereniging van makelaars NVM, dat er op wijst dat het herstel in alle regio’s van Nederland zichtbaar was.

De NVM stelde op basis van verkooptransacties van aangesloten makelaars vast dat het afgelopen kwartaal het beste kwartaal was sinds medio 2008, toen de crisis uitbrak. Ook de gemiddelde verkoopprijs was volgens de makelaarsorganisatie "opvallend sterk" gestegen.

Het herstel is volgens de NVM te danken aan  de lage rente, maar vooral het toegenomen consumentenvertrouwen, waarschijnlijk mede als gevolg van de relatieve politieke rust.

De NVM meldde een stijging van het aantal verkochte woningen in het vierde kwartaal ten opzichte van het voorafgaande kwartaal van 20 procent. De stijging van de huizenprijzen in het afgelopen kwartaal betrof 1,5 procent. Op jaarbasis lagen de prijzen echter nog altijd 1,1 procent lager en het aantal transacties slechts 2,2 procent hoger.

De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning bedroeg 207.000 euro, ten opzichte van 205.000 euro in het derde kwartaal.

"De groei zet langzaam maar zeker door, waarbij het laatste kwartaal van 2013 beslist een hoopvol teken richting 2014 is", aldus Ger Hukker, voorzitter van de NVM.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.