Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: `onderzoek naar schijnzelfstandigheid pakjesbezorgers PostNL`

Update: `onderzoek naar schijnzelfstandigheid pakjesbezorgers PostNL`
9 jan 2014 om 09:39

Het kabinet zet PostNL onder druk om post- en pakketbezorgers terug in dienst te nemen. Dit schrijft het Financieele Dagblad donderdag.

PostNL heeft in het verleden veel postbodes ontslagen en is vervolgens gebruik gaan maken van circa 3.500 zelfstandigen met en zonder personeel, waarvan er ongeveer 1.000 alleen PostNL als opdrachtgever hebben. Hierdoor wordt niet voldaan aan de fiscale eis van minimaal drie opdrachtgevers om als ondernemer te worden aangemerkt. Ook lijkt er sprake te zijn van een gezagsverhouding, aldus de krant.

Minister Asscher van Sociale Zaken wil aan deze gang van zaken een einde maken, maar PostNL is juist bezig de kosten drastisch te verlagen en vooral op het vlak van personeelskosten.

PostNL meldt in een reactie tegen ABM Financial News dat de zelfstandige ondernemers bewust kiezen voor ondernemerschap waardoor er geen sprake is van schijnzelfstandigheid. Daarbij zei de woordvoerder van het postbedrijf dat er in de logistieke wereld "vaak" gebruik wordt gemaakt van zelfstandige chauffeurs.

Momenteel heeft PostNL meerdere afspraken met de belastingdienst die vallen binnen het kader van de wet- en regelgeving, aldus de woordvoerder.

PostNL is "tevreden" over het huidige model en spreekt van een "constructieve" dialoog met de verschillende partijen.

 
Het aandeel PostNL is donderdag de sterkste daler in een licht rode AEX met een verlies van 2,4 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.