Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Twijfelende week op de verschillende markten

Twijfelende week op de verschillende markten
7 feb 2014 om 18:50

Het was een wat vreemde en twijfelende week op de verschillende beurzen. Op de eerste handelsdag van de week zagen we vooral minnen. Een slechter wordende groei van de Chinese industriële productie en de blijvende bezorgdheid over de opkomende markten zorgden flinke minnen op de Europese indices. Later in de middag zorgde een tegenvallende industriecijfer uit de VS voor nog meer dalingen op de beurzen. Ook Wall Street reageerde slecht op het tegenvallende industriecijfer van maandag. Alle indices gingen daar diep in het rood.

 

Een dag later zagen we veel twijfel op de verschillende indices. De verliezen van maandag dreunden niet echt door. Op de Amsterdamse index was KPN de grote verliezer na tegenvallende kwartaalcijfers. De Europese beurzen waren behoorlijk afwachtend dinsdag en eindigden grotendeels  in de min. De Amerikaanse beurzen trokken zich op na een meevallend cijfer over de fabrieksorders in de VS. Op Wall Street zagen we vervolgens alleen maar plussen. 

 

De Europese beurzen deden een dag later niet veel met de goede cijfers uit de Verenigde Staten. Een Amerikaans banencijfer was slechter dan verwacht, aan de andere kant viel een cijfer over de dienstensector in de Verenigde Staten erg mee. Ook op de Amerikaanse indices was de onzekerheid behoorlijk te voelen. Wall Street was erg richtingloos en er waren overal minieme verliezen te zien.

 

Een dag later zagen we dan eindelijk weer wat plussen op de verschillende beurzen. Toch was het vooral wachten op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. De ECB besloot donderdagmiddag niets aan de rentes in de Eurozone te doen. Ook liet de ECB weten op te treden wanneer de Europese economie dat nodig zou hebben. Alle Europese indices gingen de plus in. Een meevallend Amerikaans werkloosheidscijfer stuwden de beurzen op Wall Street. 

 

SBM Offshore ging vandaag bijna 13 procent onderuit op het Damrak. De maritiem dienstverlener zou meer dan 250 miljoen dollar aan steekpenningen hebben betaald in verschillende landen. Deze informatie staat in een document van een ex-werknemer van het bedrijf dat op internet werd geplaatst. SBM liet weten juridische stappen te ondernemen tegenover voormalige medewerker, die de maritiem dienstverlener met de informatie chanteerde. Vanmiddag besloten beleggers de tegenvallende Non-Farm Payrolls in de Verenigde Staten te negeren omdat de arbeidsdata mogelijk zijn verstoord door het slechte winterweer. Beurzen staan op het moment van schrijven een half procent in de plus.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.