Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: solvabiliteit Delta Lloyd verder gegroeid

Beursblik: solvabiliteit Delta Lloyd verder gegroeid
7 mei 2014 om 16:27

Delta Lloyd heeft in de eerste drie maanden van 2014 de solvabiliteit verder zien oplopen. Dit zijn de verwachtingen van analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

 

Gemiddeld rekenden de marktvorsers op een stijging van de IGD solvabiliteit van 184 procent ultimo 2013 naar 188 procent eind maart.

 

Analisten van JPMorgan Cazenove schrijven deze stijging vooral toe aan autonome winstgroei en in minder mate aan de positieve marktontwikkelingen.

 

Met een solvabiliteit van 188 procent zet Delta Lloyd een volgende stap richting de tenminste 200 procent die de verzekeraar eind dit jaar wil hebben gerealiseerd. Delta Lloyd mikt daarbij op een verbetering van de solvabiliteit van 1 tot 2 basispunten per maand.

 

Verder is het eigen vermogen het afgelopen kwartaal naar verwachting gestegen van 2,6 miljard euro naar bijna 2,8 miljard euro.

 

Een ander aandachtspunt is de ontwikkeling van de kosten volgens de analisten. Delta Lloyd wil de operationele kosten de komende twee jaar verder terugdringen, naar 750 miljoen euro dit jaar en 720 miljoen euro volgend jaar. In 2013 bedroegen de kosten 772 miljoen euro, ruim onder de doelstelling van 790 miljoen euro.

 

Ook kijkt de markt volgens de analisten uit naar mededelingen over de opvolging van CEO Niek Hoek, die uiterlijk mei 2015 opstapt.

 

Analisten van Rabobank kwalificeerden de opvolgingskwestie zelfs als "erg belangrijk". Zij rekenen op een opvolger die de koers die Hoek inzette, zal doorzetten.

 

De toekomstige verkoop van de verzekeringsactiviteiten Reaal en ASR door de Nederlandse staat zullen volgens ING wel de aandacht trekken van Delta Lloyd, maar niet worden beschouwd als een "must-have deal". Een kijkje in de boeken zal Delta Lloyd volgens ING evenwel wel  willen nemen.

 

Delta Lloyd komt donderdag voorbeurs met de cijfers over het eerste kwartaal. Woensdagmiddag noteerde het fonds 0,2 procent hoger, in lijn met de AEX.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.