Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NL20 Index van start

NL20 Index van start
2 jun 2014 om 07:13

TOM start vandaag met de NL20 Index, een concurrent van de AEX Index van Euronext.

 

In de NL20 zijn de 20 grootste Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen opgenomen. Ten opzichte van de AEX vielen ArcelorMittal, Gemalto, OCI en Unibail-Rodamco buiten de boot, vanwege het ontbrekende Nederlandse karakter van deze fondsen. Verder werd ook Corio gepasseerd, omdat dit fonds volgens TOM te klein was voor opname in de nieuwe index.

 

Andere verschillen ten opzichte van de AEX zijn dat de NL20 Index een herbeleggingsindex is en dat de wegingen van de individuele fondsen anders liggen dan die in de AEX. Zo heeft Royal Dutch Shell bijvoorbeeld een weging van 15,0 procent in de AEX en is de weging van dit fonds in de NL20 10,0 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.