Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Boskalis toont gretigheid voor Fugro

Beursblik: Boskalis toont gretigheid voor Fugro
12 jan 2015 om 10:10

Boskalis heeft meer betaald voor de nieuwe aandelen in Fugro dan voor het eerder gekochte belang, wat mede gelet op de lastige vooruitzichten van de markt voor oliedienstverleners wijst op een "indrukwekkende gretigheid" van Boskalis. Dat schreef analist Dirk Verbiesen van KBC Securities maandag in een note.

 

Boskalis liet vrijdag nabeurs weten het belang in Fugro te hebben uitgebreid van 15 naar 20,01 procent. Boskalis benadrukte dat het verhogen van het belang geen opmaat is tot het uitbrengen van een bod, terwijl Fugro liet weten de eigen zelfstandigheid erg belangrijk te vinden en de uitbreiding door Boskalis "ongevraagd en onverwacht" noemde.

 

Verbiesen verwacht de komende tijd een volatiele handel in Fugro, waarbij overnamespeculatie de koers kan stuwen en tegenvallers bij de resultaten van sectorgenoten een drukkend effect hebben op het koersverloop.

 

KBC Securities hanteert een Houden advies met een koersdoel van 14,00 euro voor Fugro. Op een 0,8 procent hoger Damrak voerde het fonds de stijgers aan met een plus van 5,0 procent op 16,60 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.