Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Rabobank verhoogt koersdoel Vopak

Beursblik: Rabobank verhoogt koersdoel Vopak
12 jan 2015 om 13:25

Rabobank heeft het koersdoel voor Vopak verhoogd van 37,00 euro naar 47,50 euro, waarbij vanwege de recente koersrally het Houden advies ongewijzigd bleef. Dat schreven analisten van de bank maandag in een rapport.

 

Rabobank verwacht dat Vopak in 2015 kan profiteren van gunstige wisselkoerseffecten en contango, de situatie waarin de huidige prijs lager ligt dan het verwachte prijspeil in de toekomst. Momenteel ligt de olieproductie hoger dan de vraag en hierdoor stijgt de vraag naar opslag, zo lichtte Rabobank toe. Vopak kan volgens de bank echter slechts deels profiteren van contango, omdat het veel langetermijncontracten heeft afgesloten en de blootstelling aan ruwe olie beperkt is. Toch kunnen de opslagterminals van Vopak in Rotterdam, Gotenburg en Los Angeles baat hebben bij de huidige situatie op de oliemarkt, aldus de analisten.

 

Voor 2014 voorziet Rabobank voor Vopak een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 764 miljoen euro, iets hoger dan de consensus van 755 miljoen euro. De marktvorsers verwachten daarbij dat het tankopslagbedrijf in het laatste kwartaal van 2014 een iets lager bedrijfsresultaat boekte dan in het derde kwartaal. Voor 2015 en 2016 voorziet Rabobank een bedrijfsresultaat van respectievelijk 828 miljoen euro en 844 miljoen euro, waarmee de bank beduidend positiever is gestemd dan de consensus.

 

Op een groengekleurd Damrak koerst Vopak 2,1 procent hoger op 48,00 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.