Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Consumentenvertrouwen Rusland herstelt licht

Consumentenvertrouwen Rusland herstelt licht
12 jan 2015 om 08:11

Het Russische consumentenvertrouwen is in december iets hersteld van het dieptepunt een maand eerder. Dit bleek maandag uit cijfers van MNI.

 

De vertrouwensindex steeg vanaf het dieptepunt met 76,6 in november naar 79,8 in december. Op jaarbasis lag het vertrouwen in december 16,6 procent lager, volgens MNI te wijten aan de crisis in Oekraïne.

 

"Het sentiment onder consumenten is wellicht wat opgeveerd in december, maar is op jaarbasis scherp gedaald. Het vertrouwen blijft op een heel laag niveau en de recente gebeurtenissen wekken de suggestie dat de opleving slecht van korte duur is", concludeerde hoofdeconoom Philip Uglow van MNI.

 

Het lichte herstel in december schreef MNI toe aan de bereidheid onder consumenten om grote aankopen te doen in aanloop naar de feestdagen, mede gedreven door de angst dat de koopkracht verder wordt uitgehold als gevolg van de dalende Russische roebel.

 

De zorgen om de roebel maakten ook dat veel Russen het een goed moment vonden om te investeren in vastgoed.

 

MNI benadrukte wel dat het onderzoek onder consumenten plaatsvond voor de Russische centrale bank de rente scherp verhoogde om de val van de roebel een halt toe te roepen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.