Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nipt hogere opening op Wall Street

Nipt hogere opening op Wall Street
12 jan 2015 om 15:01

Wall Street heeft het positieve sentiment in aanloop naar de start van de handel zien afbrokkelen na tegenvallend bedrijfsnieuws. Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq noteerden maandag een half uur voor opening van de handel nog slechts 0,2 procent hoger, terwijl rond de klok van één uur nog werd gemikt op een half procent hogere opening.

 

De koers van SanDisk en Tiffany & Co zal vanmiddag in beweging komen nadat beide ondernemingen een waarschuwing stuurden aan de financiële markten dat eerder afgegeven prognoses niet gehaald zullen worden. SanDisk zag de vraag uit de consumentenmarkt tegenvallen en ook de vraag naar iNAND producten lager uitkomen. Dit was aanleiding voor de fabrikant van geheugenkaarten om de omzetverwachting en margeprognose te verlagen.

 

Tiffany boekte de afgelopen twee maanden teleurstellende resultaten, mede als gevolg van wisselkoerseffecten. Daarbij waarschuwde de juweliersketen ook voor de dure dollar in 2015.

 

SanDisk lijkt 9 procent lager te openen, terwijl Tiffany meer dan 8 procent inlevert.

 

Positief was dat op de fusie- en overnamemarkt flink werd doorgewerkt. Het Ierse Shire wil de Amerikaanse sectorgenoot NPS Pharmaceuticals overnemen voor 5,2 miljard dollar. Daarnaast kocht het Zwitserse Roche voor 780 miljoen dollar een meerderheidsbelang in het Amerikaanse Foundation Medicine. Tot slot gaan de Canadese farmaceut Tekmira Pharmaceuticals en het Amerikaanse OnCore Biopharma samen.

 

Olie lag maandag opnieuw flink onder druk. Goldman Sachs verlaagde de taxaties voor zowel Brent als West Texas Intermediate. Pas in het vierde kwartaal van dit jaar voorzien de analisten van de Amerikaanse zakenbank een herstel in olieprijs naar 65 dollar voor Brent en 58 dollar voor WTI. In 2016 stijgen de prijzen vervolgens door naar respectievelijk 70 en 65 dollar, om vervolgens twee jaar rond dit niveau te schommelen.

 

Nabeurs trapt Alcoa traditiegetrouw het cijferseizoen af met de publicatie van de cijfers over het laatste kwartaal van 2014. In de tweede helft van de week volgen vrijwel alle grootbanken zoals JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup en Goldman Sachs. Ook technologiebedrijf Intel Corporation opent aankomende week de boeken.

 

Met de jaarcijfers in het vizier neemt de kans op winstwaarschuwing ook toe.

 

De euro/dollar werd maandag 0,2 procent hoger verhandeld op 1,1816.

 

Slotstanden

De S&P 500 index daalde vrijdag 0,8 procent naar 2.044,82 punten, de Dow Jones index verloor 1,0 procent op 17.737,37 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent lager op 4.704,07 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.