Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tiffany verlaagt winstverwachting

Tiffany verlaagt winstverwachting
12 jan 2015 om 14:17

Tiffany & Co heeft de winstverwachtingen voor 2014 neerwaarts bijgesteld na tegenvallende resultaten in de laatste twee maanden van 2014. Dat maakte de Amerikaanse juweliersketen maandag bekend.

 

CEO Michael Kowalski sprak van een duidelijke teleurstelling, hoewel de prestaties per regio en product verschilden. Zo typeerde de topman de groei van Tiffany in Europa als "mooi", mits gerekend in lokale valuta. In Amerika lag de omzet onder druk na een "erg sterke" start van het jaar.

 

De wereldwijde omzet van Tiffany in de laatste twee maanden van 2014 kwam uit op 1,02 miljard dollar, 1 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. In Europa steeg de totale omzet met 9 procent en identiek lag de omzet 4 procent hoger. Rekening houdend met wisselkoerseffecten was de omzetgroei in Europa echter slechts 1 procent.

 

Ook in Azië nam de identieke omzet toe, met 6 procent, maar in Japan daalde de omzet met 3 procent, terwijl de identieke omzet met 8 procent terugliep. Door wisselkoerseffecten droeg Japan echter 16 procent negatief bij aan de groepsomzet. Op de Amerikaanse thuismarkt daalden de verkopen van Tiffany met 1 procent.

 

Voor het volledige fiscale jaar, dat eindigt op 31 januari 2015, voorziet de juweliersketen een aangepaste winst per aandeel 4,15 tot 4,20 dollar. Eerder rekende het bedrijf nog op 4,20 tot 4,30 dollar.

 

Ook komend jaar verwacht Tiffany buiten de eigen thuismarkt last te hebben van de sterke dollar, terwijl de Amerikanen tevens voorzien minder juwelen te verkopen aan toeristen in de Verenigde Staten als gevolg van de dure dollar. Tiffany rekent voor komend jaar op een winstgroei van 0 tot circa 5 procent.

 

In de elektronische handel voorbeurs leverde het aandeel Tiffany ruim 7 procent in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.