Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Theodoor Gilissen verlaagt koersdoel Philips

Beursblik: Theodoor Gilissen verlaagt koersdoel Philips
13 jan 2015 om 12:28

Theodoor Gilissen heeft in reactie op de winstwaarschuwing van Philips het koersdoel voor het Eindhovense concern verlaagd van 31,00 euro naar 28,00 euro, maar hield wel vast aan het Aanbevolen advies.

 

Philips liet dinsdag voorbeurs weten dat de vertraging bij het opstarten van de fabriek in het Amerikaanse Cleveland meer heeft gekost dan voorzien. Volgens analist Jos Versteeg kwam dit niet geheel als een verrassing, omdat het Eindhovense concern eerder al had aangekondigd dat de aanpassingen in de Amerikaanse fabriek ingrijpend zijn.

 

Philips rekent voor het vierde kwartaal op een gerapporteerd bedrijfsresultaat (EBITA) van 255 miljoen euro, terwijl dit vorig jaar nog 884 miljoen euro was, en een aangepast bedrijfsresultaat van 735 miljoen euro. Het grootste deel van de daling van het gerapporteerde resultaat was in de loop van het jaar al bekend, aldus Versteeg, die desondanks wel de taxaties neerwaarts aanpaste.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.