Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Piloten KLM willen aandelen in ruil voor lager loon`

`Piloten KLM willen aandelen in ruil voor lager loon`
13 jan 2015 om 08:30

Piloten van KLM willen in ruil voor een lager loon aandeelhouder worden moederbedrijf Air France-KLM. Dat schreef Het Financieele Dagblad dinsdag op basis van een voorstel van piloten aan de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

 

"Zij willen iets van ons en wij hebben gezegd dat we willen investeren in de onderneming", aldus onderhandelaar Arthur van den Hudding namens de VNV tegen het dagblad. KLM verzocht de piloten om 10 procent van de arbeidsvoorwaarden in te leveren, wat gelijk staat aan circa 65 miljoen euro.

 

De VNV wil in ruil hiervoor volgens het FD nieuw uit te geven aandelen ontvangen, een verbeterde winstdelingsregeling, een zetel in de Nederlands raad van commissarissen en een plaats in het bestuur van moederbedrijf Air France-KLM.

 

Andere vakbonden bekritiseren de opstelling van de VNV volgens het dagblad, omdat de vakbonden tot nu toe gezamenlijk actie ondernamen.

 

De raad van commissarissen van KLM en de KLM-directie wilden volgens het FD niet reageren op de eisen van de VNV. Het bestuur van Air France-KLM was niet beschikbaar voor commentaar.

 

Air France-KLM sloot maandag 2,7 procent hoger op 7,62 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.