Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: dollar stuwt omzet Ahold

Beursblik: dollar stuwt omzet Ahold
14 jan 2015 om 16:07

Ahold heeft in het vierde kwartaal meer omzet geboekt dankzij onder meer gunstige wisselkoerseffecten. Dit verwachten analisten voorafgaand aan de cijfers.

 

De analisten mikken voor het vierde kwartaal op een omzet van ruim 8 miljard euro. Dit is ruim 7 procent meer dan dezelfde periode een jaar eerder.

 

Analisten van KBC Securities verwachten dat de omzet uit de Amerikaanse activiteiten van Ahold daalden met een half procent, maar een gunstige wisselkoers zorgde toch voor een 9,2 procent hogere omzet van 4.813 miljoen euro.

 

Bij het Nederlandse Albert Heijn steeg de omzet volgens KBC met 1,8 procent tot 2.765 miljoen euro, hoewel de identieke omzet met een half procent daalde.

 

In Tsjechië steeg de omzet in de laatste drie maanden van 2014 met maar liefst 30,5 procent tot 441 miljoen euro. Deze stijging was te danken aan de tientallen winkels die Ahold overnam van SPAR.

 

Veel verrassingen zal het handelsbericht van Ahold niet geven, zo voorzien de analisten van de Belgische bank, aangezien de onderliggende trends bij de cijfers over het derde kwartaal al zichtbaar waren.

 

Ahold publiceert de omzetcijfers donderdag voorbeurs. KBC Securities heeft een Accumuleren advies op Ahold met een koersdoel van 16,00 euro.

 

Op een rood Damrak leverde Ahold woensdag 0,3 procent in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.