Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ECB voldoet aan de regels met OMT

ECB voldoet aan de regels met OMT
14 jan 2015 om 10:34

Het opkopen van staatsobligaties door de Europese Centrale Bank op de secundaire markt, het zogenoemde Outright Monetary Transactions programma, is volgens de regels. Dit concludeerde de advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie woensdag conform verwachting.

 

Volgens de advocaat-generaal is OMT "in beginsel" verenigbaar met het VWEU, het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap. Wel vereist dit dat bij eventuele toepassing van het programma wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden op het vlak van motivering en het evenredigheidsbeginsel "strikt in acht" wordt genomen.

 

Ook wees de advocaat-generaal er op dat de ECB moet zorg dragen dat er een daadwerkelijk verschil blijft bestaan tussen de aankoop van obligaties op de primaire markt en op de secundaire markt

 

OMT leverde veel weerstand op en in Duitsland werd bij het federaal grondwettelijk hof een beroep ingesteld tegen de regering.

 

De conclusie van de advocaat-generaal is niet bindend. De rechters van het Hof beginnen vandaag met de beraadslagingen over het arrest, dat op een latere datum zal worden gewezen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.